td_naslovna.jpg
Začetek
Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

Turizem je ena najpomembnejših in najperspektivnejših gospodarskih dejavnosti, ki se začne in konča v okolju ter se dogaja pri ljudeh, ki tam živijo. Zato je najpomembnejše,da se doma sami najbolje počutimo, da si svoje domove lepo uredimo in polepšamo.

Pravilnik ocenjevanja urejenosti PDFMoja dežela lepa in gostoljubna – priznanja in nagrade za leto 2012 PDF Natisni E-pošta
Moja dežela - Ocenjevanja
Prispeval J. Papež   
Četrtek, 05 Julij 2012 00:00

V četrtek 05. julija 2012 smo se komisija v sestavi Magda Hlebec, Simona Kocjan in Jožica Papež v zgodnjem jutru odpravile na teren. Ogledale smo si vasi, zaselke in ulice v občini Mirna Peč. Ugotovile smo, da z leti postaja ocenjevanje vedno težje, saj so zahteve večje in zato ste postali bolj izvirni in posledično so vasi in celostna podoba občine lepša. Še vedno se najdejo objekti, ki so zapuščeni oz. slabo vzdrževani, kar kvari podobo celega kraja. Še vedno je urejeno le malo vaških središč, na kar opozarjamo že vrsto let. Naj bo to pobuda za srečevanje ljudi.
Ker se trudimo biti izvirni, smo kljub obilici lepih in že nagrajenih hiš, našle nove bisere.
Gre za nove ali obnovljene hiše. Arhitekturno se skladajo z okolico, cvetje pa daje poseben pridih.
Vsak, ki ima ljubezen in veselje do rastlin, do zelenja, do narave in na koncu do samega sebe, ve, da urejenost ne pride sama po sebi. Ni dovolj, da enkrat zasadimo vrt in je delo končano. Rastline kličejo po pridni roki in po ljubezni in le-to lahko dajemo le če smo dovolj vztrajni. Zadnje čase nas večkrat obiščejo neljubi in nepovabljeni gosti, kot so toča, neurje, suša in v taki situaciji je potrebna železna volja da vztrajamo. Pa vztrajajte, kajti le tako bomo srečnejši in bomo lažje premagovali tudi druge ovire.

Priznanje za urejeno hišo z okolico
Priznanje za urejen balkon
Priznanje za ohranjanje kulturne dediščine

 

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 28 Januar 2013 21:03
Več ...