td_naslovna.jpg
Začetek O društvu Aktivnosti Potopisno predavanje iz HIMALAJE "Nepal skozi oči objektiva"
Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

Potopisno predavanje iz HIMALAJE "Nepal skozi oči objektiva" PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Silvo B.   
Ponedeljek, 17 Marec 2014 19:48

UdeleženciNa pobudo članice Mire Barbo smo medse povabili našega rojaka Francija Hrastarja, ki je neutrudni planinec (podpredsednik PD Iskra Ljubljana), pisec in dokumentarist potopisov, občudovalec narave... predvsem pa človek, ki po svetu hodi z odprtimi očmi...

Franci Hrastar
Foto: Franci  Hrastar

Franci Hrastar živi v Pijavi Gorici pri Ljubljani, a je po rodu in srcu Mirnopečan in se v rodni kraj vedno rad vrača. Z nami je delil svojo izkušnjo popotovanja v Nepal in trekinga v Himalajo.

Okoli trideset zainteresiranih občanov se je zbralo v kulturnem domu Mirna Peč v četrtek, 20. marca 2014 ob 19. uri.

Prijeten sogovornik je zbrane občane za uvodno vzdušje ogrel s kratkim povzetkom poti na treking v Himalajo. Sledil je ogled filma s potovanja po Himalaji, ki ga je posnel skupaj s sinom Andrejem in prijatelji.

V filmu, humorno zastavljenem potopisu s kolažem čudovitih fotografij, ki jih povezujejo odlomki v obliki reportaže s poti po Himalaji, so predstavljena doživetja iz dveh trekingov v bližino Anapurne in Everesta. Skrbno izbrana glasbena podlaga filma pa še dodatno poudari izpoved. Med predvajanjem filma je Franci sproti s komentarji popestril posamezne odseke in na ta način še približal podoživetje teh eksotičnih krajev.

Po zaključku filma je odgovarjal na zastavljena vprašanja obiskovalcev in delil praktične izkušnje s poti.

Za čudovito predstavitev in lep večer se predavatelju v imenu obiskovalcev najlepše zahvaljujemo.

TD Mirna Peč 

V kolikor ste zamudili predavanje v Mirni Peči in želite zvedeti več o predstavljenih poteh si nekaj od tega lahko ogledate na spletnih straneh Planinskega društva Iskra Ljubljana, nekaj utrinkov pa najdete v spodnjem predstavitvenem videu.

 

 

nepal

Zadnjič posodobil Nedelja, 23 Marec 2014 17:39