td_naslovna.jpg
Začetek
Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

Društvo

Naloge društva

1. organizacijsko utrjevanje in razvijanje medsebojnih odnosov v društvu in zvezah
2. turistična vzgoja prebivalstva
3. sodelovanje z ostalimi organizacijami pri ustvarjanju in izboljšanju materialnih in drugih pogojev za razvoj turizma
4. pospeševanje splošne turistične propagande in informacijske dejavnosti
5. opravljanje nalog, ki jih poverijo društvu drugi pravni subjekti
6. vse ostale naloge, ki jih terja razvoj turizma in so v skladu z značajem in vlogo turističnih društev.


html Pot TEMENICA pdf Brošura ppt Brošura pdf Elaborat poti
Pot Slakove in Pavčkove mladosti ppt Brošura ppt Brošura
20. let turističnega društva MP ppt Brošura

 

 Hiška - brunarica PDF Natisni E-pošta
O društvu - Društvo
Prispeval Silvo B.   
Ponedeljek, 05 April 2004 01:00

pokrivanje_hiske_1995-2004Vse od samega začetká delovanja Turističnega društva Mirna Peč je bila prisotna potreba po mobilnem gostinskem objektu, ki bi služil najavnih prireditvah na prostem za postrežbo obiskovalcem, promocijo društev in njihovih dosežkov. Leta 1996 smo si zamislili in odločili izdelati omenjeni projekt. Vloženega je bilo veliko prostovoljnega in inovativnega dela, saj ni bilo poznanega podobnega tipskega projekta, ki bi nam pomagal pri zamisli in izdelavi. Kljub temu smo v rekordnem času z minimalnimi sredstvi za material prešli od ideje do končnega izdelka. Omenimo lahko tudi nekaj težav, npr. pomanjkanje ržene slame - "Škupe" za pokritje strehe, kar je rodilo nov izziv: Združili smo koristno s prijetnim. Organizirali smo žetev, mlačev ter pripravo "škupe". Doživeli smo nepozabne trenutke dela in druženja. Ognjeni krst je hiška doživela že istega leta na cvičkaríji v Novem mestu in si prislužila še psevdonim "kučura" v kritičnem prispevku v javnem časopisu. Dandanes je hiška na razpolago praktično vsem društvom naše občine. Vidite pa jo lahko tudi na prireditvah izven naše občine. Menimo, da je objekt izviren, v ponos društvu, rezultat timskega dela in vreden nadaljnje skrbne uporabe ter vzdrževanja in posodabljanja.

Za gradbeni odbor

Jože Smerke

 


Zadnjič posodobil Sobota, 02 Februar 2013 19:38
 
Koranti Petovio Ptuj na Dolenjskem PDF Natisni E-pošta
O društvu - Društvo
Prispeval Jože B.   
Ponedeljek, 05 April 2004 01:00
koranti_pri_krevsukoranti_na_dolenjskemMoje prvo 'srečanje s koranti je bilo nekega sončnega februarskega dne, pred šestimi leti. Alojz Kočjaž, katerega sem takrat komaj dobro poznal, me je povprašal kot predsednika Turističnega društva Mirna Peč, če bi organiziral obisk korantov v Mirni Peči. Ideja se mi je zdela nadvse zanimiva, vendarje odprla kar nekaj skrbi in negotovosti. Koranti v Mirni Peči? O njih sem že veliko slišal, a videlv živo jih še nisem, kaj šele, da bi jim organiziral gostovanje. Tako sem se dogovoril z Osnovno šolo Mirna Peč, obvestil krajane Mirne Peči, organiziral prevoz z »gumivozom« ter zaključek v okrepčevalnici Na klančku pri Štefanu in Ančki. Obiskje nadvse uspel. Zadovoljstvo učencev v osnovni šoli in številnih Mirnopečanov, ki so si prišli v živo ogledat ko'rante,je bilo popolno Zvečer je pri Ančki je padla odločitev, da se drugo leto ponovno vidimo.
Sprva sem imel s koranti resne težave glede poimenovanja. Že tako si težko zapomnim imena in priimke, ob tem pa so imeli moji novi znanci še svoja »partizanska« imena. Kar nekaj časaje trajalo, da sem si jih zapomnil. Mene so začeli klicati »turist«. Leto seje hitro obrnilo in moja nalogaje bila pripraviti naslednje gostovanje korantov. Pomagali so tudi člani turističnega društva. Glede priprave gostovanja korantov sem si izoblikoval neka pravila, ki se jih držim še danes. Vsako leto organiziram obisk nekega kraja na Dolenjskem, kjer koranti še niso bili. Ob tem uporabim svoja poznanstva pri turističnih društvih v sosednjih občinah. V obisk vključim obisk vsaj eno osnovno šolo, obiščemo radijsko postajo, kjer prek radijskih valov ponesemo pozdrav Dolenjski. Enodnevno turnejo obvezno zaključimo v Mirni Peči.Tudi lani leta 2003 je bilo tako. Po malici pri Kočjažu smo se oglasili na radijski postaji Studio D, nato smo obiskali osnovno šolo Šmarjeta, nastopili pred gosti zdravilišča Šmarješke Toplice ter prvič obiskali podgorjanski kraj znan po češnjah, Brusnice. V poznih popoldanskih urah smo na povabilo župana Žužemberka tudi letos obiskali ta konec Dolenjske. Živ je spomin na korentovanje 2002, ko sta za kratek čas zamenjala svoji vlogi župan Žužemberka in korant Davorin. Župan se je opravil v koranta in plesal pred svojimi občani, Davorin pa se je oblekel v župana

 

Jože Barbo.Zadnjič posodobil Sobota, 02 Februar 2013 19:59
 
«ZačetekPrejšnja12NaslednjaKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL