Moderne zasaditve in vzgoja balkonskega cvetja

- Zadovoljne udeleženke predavanja s predavateljico Ireno Rangus Pust

- Zadovoljne udeleženke predavanja s predavateljico Ireno Rangus Pust Po dolgi zimi smo le dočakali tople pomladne dni. Razveselile so nas prve pomladanske cvetlice, ki so pokukale iz zemlje okoli naših domov in v okrasnih vrtovih. Ljubitelji cvetja so začeli razmišljati o izbiri cvetja za zasaditve na balkonih in okenskih policah. Kljub veliki izbiri le-teh  pri vrtnarjih, je še vedno dobrodošel tudi nasvet strokovnjaka s področja hortikulture. Pomembne so tudi izkušnje posameznikov pri vzgoji lončnic iz pretekle sezone.

Zato smo pri TD Mirna Peč tudi letos organizirali predavanje na temo Klasične in moderne zasaditve balkonskega cvetja. V društvenih prostorih  se je v četrtek, 11. 4. 2013, zbralo kar lepo število ljubiteljic cvetja. Predavateljica, ga. Irena Pust Rangus, dipl. ing.agr. in holt., je navzoče s sliko in besedo popeljala v čudoviti svet cvetja. Z zanimanjem smo prisluhnile njenim nasvetom, kako izbrati rastline glede na lego stanovanjske hiše in kako zasaditi rastline v cvetlične lonce. Moderne so različne zasaditve od rumene, vijolične, modre, oranžne, roza in bele. Rdeča je čudovita klasika, zelo je zaželena v kombinaciji z belo barvo. V kombinaciji z rumeno in oranžno lepo poživi balkon. Pomembno je, da znamo cvetje pravilno vzgajati in negovati.

Primere zasaditev v cvetličnih loncih je prinesla s seboj, ostale smo občudovale na fotografijah. Predavateljica je odgovarjala na vprašanja in navzočim tudi svetovala glede izbora posameznih lončnic in nege bolj zahtevnih vrst cvetja. Pomembna je lepa kombinacija, ki vas bo vedno razveseljevala ob pogledu na rože.

Obogatene s pridobljenimi nasveti smo se razšle. Vse nove in stare zasaditve pa bomo občudovali  na balkonih in oknih naših domov čez poletje vse do pozne jeseni.

Želim, da bi imeli srečno roko tako pri izbiri kot pri vzgoji okrasnih rastlin. Naj vam bogato cvetijo in razveseljujejo na vsakem koraku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja