»Hmeljnik 2012« TD Mirna Peč

Učenki mirnopeške osnovne šole Katja in Kaja sta pohodnikom predstavile pesmi Toneta Pavčka

Učenki mirnopeške osnovne šole Katja in Kaja sta pohodnikom predstavile  pesmi  Toneta PavčkaTradicionalni pohod TD Mirna Peč se je odvijal na prelepo soboto, 23.6.2012. Pohodniki smo se ponovno zbrali pri prenovljenem lokalu Ernesta Slaka »Pr hlapc« na Klančku. V imenu Občine Mirna Peč je pohodnike pozdravil g. Drago Muhič, pohodnikom je zaželel dobro počutje in srečno pot. Traso in pasti na pohodu je udeležencem slikovito opisal predsednik TD, g. Jože Barbo. Ga. Tanja Barbo je uredila vse v zvezi z administracijo pred startom. Za dobro počutje in da ni bilo žeje in ne lakote sta skrbela na poti ga. Irena in g. Dušan, spremljevalno vozilo pa je upravljal g. Kavšek iz PGD Hmeljčič.

Pohodniki smo v zmerno hitrem tempu marljivo napredovali po tradicionalni poti do Hmeljnika, kjer smo imeli daljši postanek. G. Barbo nam je predstavil pestro zgodovino gradu. Nato smo se ustavili pri zidanici družine Krevs z Velikega Kala na Korlini, našem tradicionalnem počivališču. Ob bogato založeni mizi so nas sprejeli predstavniki treh generacij družine. Kot vedno, smo bili tudi letos prijazno postreženi, nihče od pohodnikov od njih ni odšel lačen in ne žejen.

V enem kosu smo nadaljevali pot po zeleni veduti slikovitega vinorodnega gričevja do Šentjurija, kjer smo si ogledali znamenite freske v njihovi cerkvi. Učenki mirnopeške osnovne šole Katja in Kaja sta nam predstavili pesmi znamenitega Šentjurca, pokojnega pesnika Toneta Pavčka. Gostil nas je tudi naš tradicionalni prijatelj, g. Judež.

Po ogledu cerkve in Judeževe hiše smo pot nadaljevali pod taktirko tajnika TD, g. Silva Barba, skozi gozd na Veliki kal, kjer sta nas v njihovi koči čakala z golažem ga. Irena in g. Dušan.

Pohod ni bil mačji kašelj, moraš imeti kar malo kondicije, lahko preizkusiš svoje telo in duha, zamenjaš oznojeno majico s suho, vendar ni bil prezahteven. Zato je zadovoljstvo ob zaključku pohoda, ko sediš utrujen v senci nad zelenim tepihom kalanskega nogometnega igrišča, prelep. Okoli tebe sami veseli, zadovoljni obrazi. Vsi smo naredili nekaj tudi zase. Letošnji pohod je bil sončen in zeleno obarvan. Med pohodniki so bili tudi novi obrazi. Občani, drugo leto se nam s svojim prijatelji pridružite tudi vi. Takšnih pohodov kot je naš, je v naši bližnji ali daljnji okolici malo. Velja?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja