S posebnim vlakom na pustni karneval

 

Na pobudo Jožeta Barba, predsednika našega društva in predsednika Dolenjske turistične zveze, smo se v soboto Dolenjci, člani petih TD, že tretjič odpeljali na ptujski karneval s posebnim vlakom.

V Novem mestu so vstopili člani TD iz Vavte vasi, Dolenjskih Toplic , v Mirni Peči smo se jim pridružili Mirnopečani, v Trebnjem pa so preostale proste sedeže zasedli še Trebanjci in Žužemberčani. Prav veselo je bilo na vlaku, saj je bilo na njem veliko maškar, mladih in starejših, tudi družine. Izstopale so japonske gejše s samurajem. Od časa do časa je priletela tudi kakšna čebelica. Z nami so bili mirnopeški harmonikarji, ki so poskrbeli za dobro voljo. Pomagala sta jim naš predsednik J. Barbo v vlogi sprevodnika in V. Kostevc iz Žužemberka v vlogi zvitega Roma. Oba so Ptujčani posadili tudi na častno tribuno pred mestno hišo. Na vlaku je na veliko in zelo ekspresno izdajal recepte zdravnik Lojze Dragan z Golobinjeka, trosil vice, skratka zabaval mirnopeški del vlaka . Člani sekcije z Malega kala so poskrbeli, da na vlaku ni bilo žeje, sicer pa so nas predstavniki posameznih društev presenečali s pustnimi dobrotami in doma pripravljenimi okrepčili iz svojih nahrbtnikov.Kot bi mignil smo mimo Sevnice, Celja , Pragerskega pribrzeli na Ptuj.

Pričakali so nas naši stari znanci, predsednik in člani Društva korantov Poetovio, ki so nam izrekli prijazno dobrodošlico. Ker smo bili med prvimi, smo si zagotovili dobra mesta pred glavno tribuno. Vse nas je navdušil izjemno dobro organiziran sprevod maškar, ki je bil dobro komentiran, pred glavno tribuno pa je vsaka skupina prikazala poseben program. Najbolj navdušujočih je bilo seveda šeststo kurentov, pa pokarji z biči, orači, piceki. Presenečali so nas tematski nastopi posameznih vasi in mest širšega ptujskega zaledja, ki so šteli od 40 do 90, pa tudi več maškar. Nadvse zanimive so bile maškare iz Srbije, Makedonije, Bolgarije, Belgije, Francije, Nemčije in Slovaške. Vseh nastopajočih skupin je bilo okoli devetdeset, gledalcev pa se nas je zbralo okoli petdeset tisoč.

Polni prelepih vtisov smo se po voznem redu odpeljali s Ptuja, komisija je na vlaku nagradila najbolj domiselne maškare posameznih TD. Zanimiva ideja pot z vlakom na karneval na Ptuj, g. predsednik. Vsi smo bili zadovoljni, pa še družili smo se Dolenjci posameznih društev in občin.

Lepo je bilo.
Ladislava Rupena


VABILO

S POSEBNIM VLAKOM NA PTUJSKI PUSTNI KARNEVAL

vlak_maskV nedeljo,2.3.2014,vas vabimo na enodnevni izlet s posebnim turističnim vlakom na največji pustni karneval v Sloveniji.

kurent

Posebni vlak bo odpeljal iz Novega mesta, Mirne Peči in Trebnjega v zgodnjem dopoldnevu.

 

Vozili se bomo preko Sevnice, Zidanega mosta, Pragerskega do Ptuja. Na vlaku bomo poskrbeli za dobro razpoloženje ter nagradili najizvirnejše maske.

Osrednja povorka se v starem mestnem jedru Ptuja prične ob 13h.

Odhod vlaka domov proti Dolenjski bo pozno popoldne.

 

Vabljeni, nikakor vam ne bo nam žal…

 


Povratna karta stane 19,00 EUR in pomeni zagotovljen sedež na vlaku. Otroci brez  sedeža potujejo brezplačno.

Predprodaja kart do zasedenosti vlaka: TD Mirna Peč

Jože Barbo : 041/754024

Mira Barbo : 051/331658


VOZNI RED PUSTNEGA VLAKA – 2.3.2014
Novo mesto – Ptuj Ptuj – Novo mesto
Ura Postanek Ura Postanek
8:00 Novo mesto 16:55 Ptuj
8:10 Mirna Peč 17:07 Pragersko
8:19 Trebnje 18:25 Sevnica
9:00 Sevnica 19:06 Trebnje
10:21 Pragersko 19:23 Mirna Peč
10:35 Ptuj 19:34 Novo Mesto

Podrobnejši program si lahko ogledate na: http://www.kurentovanje.net/sl/program.

tdtd_straza KTD Dobrničtd_trebnje td_zuzemberk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja