td_naslovna.jpg
Začetek
Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

Obrazec za prijavoPomoč

Koledar dogodkov

Avgust 2017
P T S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Prihodnji dogodki

Ni dogodkov

Statistika

Članov : 11
Vsebina : 142
Spletne povezave : 30
Števec pogledov vsebine : 153994

Prisotni na strani

Prisotni 9 gostov .

Anketa

Se boste udeležili 4. pohoda po Poti Slakove in Pavčkove mladosti
 
 
Turistično društvo Mirna Peč
Izobraževanje za turistične vodnike PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Mira Barbo   
Torek, 03 Januar 2017 18:17

Spoštovani,

Po desetih letih bo v Novem mestu v sodelovanju z dolenjskimi občinami, RC Novo mesto in TA Kompas novo mesto zopet organizirano izobraževanje za turistične vodnike. Pripravlja ga profesorica zgodovine in geografije Polonca Centa (Kukec), tudi dolgoletna vodnica in predavateljica. Vsebine so točno take, da se z osvojenim znanjem lahko prijavite tudi za državno licenco, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Po končanem teoretičnem izobraževanju bodo udeleženci opravili še dvodnevno terensko delo po Dolenjski in s tem pridobili certifikat za lokalnega turističnega vodnika na Dolenjskem, ki ga podeljuje Razvojni center oziroma RDO Dolenjska in Bela krajina. Pričetek izobraževanj bo v petek, 13.1.2017.

Vabilo v prilogi...

 

Prosim, obvestite potencialne interesente oziroma se na izobraževanje čimprej prijavite.

Kliknite na povezavo, ki vas bo usmerila do elektronske prijave - TUKAJ.

Število mest je omejeno, potreba po lokalnih vodnikih pa velika, posebej tudi v tujih jezikih.

Udeleženci iz Občine Mirna Peč bodo lahko uveljavljali delno povračilo stroškov izobraževanja.

Za kakršnekoli dodatne informacije sem vam z veseljem na voljo.

 

Vsem želim uspešen začetek novega leta, veliko osebnega zadovoljstva in uspehov na vseh področjih,

Mira Barbo

 
Četrtič po Poti Slakove in Pavčkove mladosti... PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Mira Barbo   
Torek, 21 Junij 2016 10:46

 

zalaBlizu petsto pohodnikov, ki so tudi letos prišli iz različnih krajev Slovenije, se je podalo na četrti pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, kot osrednjim dogodkom tudi letošnjega, 17. občinskega praznika Občine Mirna Peč.

Pohod je bil izveden v organizaciji domačega Turističnega društva Mirna Peč in prizadevnih članov sekcije ljubiteljev Slakove glasbe Mali Kal. Letošnji pohod je bil, tako kot ostale prireditve v okviru občinskega praznika, namenjen dobrodelnosti - za deklico ZALO!

Vreme je bilo tako organizatorjem, kot pohodnikom naklonjeno in domačini so poželi čestitke tako za organizacijo kot pogostitve, ki so se vrstile že kmalu od začetka pohoda dalje. Udeleženci so bili nad pohodom navdušeni, še posebej pa nad dobrodošlico na Malem Kalu ter seveda kulturnim programom.

Do spomenika Lojzeta Slaka na domačijo Barbovih so pohodnike popeljali domači glasbeniki iz Malega Kala, kjer se je nato odvijal kulturni program, v katerem so sodelovali člani Društva harmonikarjev Mirna Peč. Nadaljevalo se je druženje s Slakovimi in harmoniko, marsikdo je tudi zaplesal .Pohodniki so si z zanimanjem ogledovali tudi priložnostno spominsko zbirko o življenju in delu Lojzeta Slaka.

Mlade pevke in recitatorke OŠ Toneta Pavčka pod vodstvom mentorice Tatjane Kupljenik pa so pred Pavčkovim domom v Šentjuriju pripravile pravo glasbeno poslastico. Vrstile so se recitacije našega poeta življenju in ljubezni Toneta Pavčka in uglasbljena poezija, ki je pohodnike kljub vročini  kar prikovala na mestu.

 

 

Franci Hrastar, ki se je s skupino članov Planinskega društva Iskra iz Ljubljana pohoda udeležil že četrtič, pravi takole:  "Letošnji pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti so, poleg množice udeležencev, spremljali sami presežniki. Bilo je vsega, od ogleda mirnopeške cerkve, do množice kulturnih programov združenih s prijetnim sprehodom od ene do druge točke pohoda, kjer so nas domačini stregli, če se izrazim v žargonu "od spredaj in zadaj". Bilo je na pretek vročega sonca in prijetnega sprehoda po gozdu, pa lepih razgledov s panoramske poti visoko nad Hmeljčičem, od kjer smo občudovali vasice v dolini, pa Trdinov vrh, kočevske hribe in še kaj... Po prijetnem druženju in muziki za ples, nas je ob odhodu presenetila in malce osvežila še močnejša nevihta. Vesel sem, da smo bili tudi udeleženci PD Iskra Ljubljana, kar 33 nas je bilo, kamenček v mozaiku te prijetne sobote v osrčju Dolenjske, saj so poti, po katerih smo hodili v večini tudi poti moje mladosti!"

Pohoda so se tudi letos udeležili posamezni člani Slakove družine, gospa Ivanka Slak pa je udeležence pohoda pozdravila pri Slakovem spomeniku na Malem Kalu. Tudi pri tokratni izvedbi pohoda so sodelovala številna mirnopeška društva, OŠ Toneta Pavčka, kot tudi posamezniki. Turistično društvo bo del prihodkov od izvedbe pohoda namenilo deklici Zali, zbrana sredstva na štartu in med pohodom pa so bila že predana Zalinim staršem na nedeljskem koncertu Ditke in Ferija Lainščka.


Več slik pohoda je objavljenih tudi na spletni strani Turističnega društva Mirna Peč: http://turizem-mirnapec.com/j/fotogalerija.html, celotna foto reportaža iz sobotnega pohoda PSPM pa je objavljena tudi v dogodku - https://www.facebook.com/events/1012380178838008/

Fotografije dogodkov iz sobotnega dne (pot Temenica, kolesarjenje, tek...) bodo objavljene tudi na spletni strani OŠ Toneta Pavčka:

http://www.ostpavcka.si/

Predavanje Samooskrbni vrt za vso družino

4. pohod Po poteh Slakove in Pavčkove mladosti

Mirna Peč na nogah
OŠ Toneta Pavčka

 

Slike z nedeljskega koncerta Ditke in Ferija Lainščka, na katerem je bil Zali predan vrednostni ček so objavljene tule:

https://www.facebook.com/mira.barbo/posts/982016721918209

 
Predavanje: Samooskrbni vrt za družino PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Ladislava   
Torek, 19 April 2016 00:00

V veselem pričakovanju pomladi smo že začeli razmišljati o delu na vrtu in urejanju okolice naših domov.

  • Kako načrtovati in obdelovati vrt, da bomo vse leto imeli pri roki zdravo zelenjavo?
  • Kdaj začeti s setvijo in sajenjem različnih vrst rastlin in zelenjave?
  • Kako izbirati dobre sadike in semena?

In še mnoga druga vprašanja se nam porajajo v tem času. Odgovore lahko najdemo v različnih strokovnih revijah in medijih. Najbolj pa verjamemo živi besedi strokovnjakov in njihovim izkušnjam.

Zato smo se v TD Mirna Peč tudi letos odločili, da na to temo pripravimo predavanje za krajane. Našemu povabilu se je prijazno odzvala odlična predavateljica, mag. Jelka Metelko Stopar.

Na poklicnem področju je vodila verig cvetličarn Gardenia, bila direktorica vrtnih centrov Kalia, je avtorica več knjig, sedaj pa vodi svoje zasebno podjetje.

Predavanje na temo Samooskrbni vrt za družino je pripravila s pomočjo projekcij ter predstavitvijo sadik zelenjave in okrasnih rastlin.

V sredo, 30. 3. 2016, se nas je v sejni sobi Občine Mirna Peč zbralo kar lepo število navdušenih vrtičkarjev. Z zanimanjem smo prisluhnili predavateljici, ki nam je posredovala svoje bogato znanje o gojenju zelenjave na vrtu na naravi prijazen način, o ekološki pridelavi zelenjave z naravnimi pripravki, pridelavi zelenjave v rastlinjakih, pravilni izbiri sadik in semen. Na koncu nas je seznanila z modnimi smernicami novostmi na področju okrasnih rastlin.

Med predavanjem je odgovarjala na številna vprašanja udeležencev. Le - teh kar ni in ni zmanjkalo. Izmenjali smo si medsebojne izkušnje. Čas je hitro minil in kar nismo mogli verjeti, da smo se družili tri ure.
Navdušeni smo se razšli obogateni z novimi idejami in znanjem. V mislih smo že načrtovali, kako bo letos izgledal naš vrt, kaj bomo spremenili, kako se bomo lotili dela na vrtu, kaj in kako bomo pridelovali v rastlinjaku.
Zahvaljujemo se predavateljici, mag. Jelki Metelko Stopar, da nam je obogatila in polepšala ta sredin večer.
Ladislava Rupena.


 
«ZačetekPrejšnja123456789NaslednjaKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL