td_naslovna.jpg
Začetek Moja dežela...
Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

Koledar dogodkov

Januar 2021
P T S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prihodnji dogodki

Ni dogodkov

Prisotni na strani

Prisotni 13 gostov .
 

Moja dežela

Predavanja
Ocenjevanja
Moja dežela

Turizem je ena najpomembnejših in najperspektivnejših gospodarskih dejavnosti, ki se začne in konča v okolju ter se dogaja pri ljudeh, ki tam živijo. Zato je najpomembnejše,da se doma sami najbolje počutimo, da si svoje domove lepo uredimo in polepšamo.

Pravilnik ocenjevanja urejenosti PDFMoja dežela lepa in gostoljubna – priznanja in nagrade za leto 2012 PDF Natisni E-pošta
Moja dežela - Ocenjevanja
Prispeval J. Papež   
Četrtek, 05 Julij 2012 00:00

V četrtek 05. julija 2012 smo se komisija v sestavi Magda Hlebec, Simona Kocjan in Jožica Papež v zgodnjem jutru odpravile na teren. Ogledale smo si vasi, zaselke in ulice v občini Mirna Peč. Ugotovile smo, da z leti postaja ocenjevanje vedno težje, saj so zahteve večje in zato ste postali bolj izvirni in posledično so vasi in celostna podoba občine lepša. Še vedno se najdejo objekti, ki so zapuščeni oz. slabo vzdrževani, kar kvari podobo celega kraja. Še vedno je urejeno le malo vaških središč, na kar opozarjamo že vrsto let. Naj bo to pobuda za srečevanje ljudi.
Ker se trudimo biti izvirni, smo kljub obilici lepih in že nagrajenih hiš, našle nove bisere.
Gre za nove ali obnovljene hiše. Arhitekturno se skladajo z okolico, cvetje pa daje poseben pridih.
Vsak, ki ima ljubezen in veselje do rastlin, do zelenja, do narave in na koncu do samega sebe, ve, da urejenost ne pride sama po sebi. Ni dovolj, da enkrat zasadimo vrt in je delo končano. Rastline kličejo po pridni roki in po ljubezni in le-to lahko dajemo le če smo dovolj vztrajni. Zadnje čase nas večkrat obiščejo neljubi in nepovabljeni gosti, kot so toča, neurje, suša in v taki situaciji je potrebna železna volja da vztrajamo. Pa vztrajajte, kajti le tako bomo srečnejši in bomo lažje premagovali tudi druge ovire.

Priznanje za urejeno hišo z okolico
Priznanje za urejen balkon
Priznanje za ohranjanje kulturne dediščine

 

Več ...
 
Moja dežela lepa in gostoljubna – priznanja za leto 2011 PDF Natisni E-pošta
Moja dežela - Ocenjevanja
Prispeval L. Rupena   
Ponedeljek, 26 December 2011 00:00
Galerija fotografij
Galerija fotografij

 

V okviru projekta Turistične Zveze Slovenije - Moja dežela lepa in gostoljubna - smo v Turističnem društvu Mirna Peč tudi letos izvedli ocenjevanje urejenosti krajev, kmetij, stanovanjskih hiš in drugih objektov v občini Mirna Peč.

Komisija je ocenjevala na podlagi novega pravilnika, sprejetega na seji upravnega odbora, dne 14. 6. 2011. Pravilnik ureja pripravo, kriterije in izvedbo tekmovanja ter število dobitnikov zlatih, srebrnih in bronastih priznanj za najbolj urejeno naselje, kmetijo, stanovanjsko hišo z okolico, balkon, skalnjak ali druge pomožne objekte ter objekte naravne in kulturne dediščine.

Komisija  v sestavi Ladislava Rupena, Joži Papež in Magda Hlebec je letošnje ocenjevanje izvedla šestega julija. Po deževni noči in meglenem jutru je nastal lep sončen dan. Narava je zadihala v svežem zraku in naše vasi so oživele v vsej svoji lepoti.

Glede na novo sprejeta pravila se je komisija odločila da letošnja priznanja prejmejo:

Več ...
 
Moja dežela lepa in gostoljubna – priznanja in nagrade za leto 2010 PDF Natisni E-pošta
Moja dežela - Ocenjevanja
Prispeval L. Rupena   
Petek, 31 December 2010 23:21

V želji po lepem in urejenem bivalnem okolju smo v TD Mirna Peč tudi letos sodelovali v projektu TZ Slovenije Moja dežela lepa in gostoljubna.

29. junija 2010 smo si članice komisije, z menoj sta bili še ga. Jožica Papež in ga. Magda Hlebec, ogledale posamezne vasi, kmetije in stanovanjske hiše. Ob upoštevanju že znanih kriterijev smo izbrale posamezne lastnike hiš, ki so si z urejanjem svojih domov ali vasi zaslužili priznanja in nagrade.
Več ...
 
Predavanje o negi vrtov PDF Natisni E-pošta
Moja dežela - Predavanja
Prispeval Silvo B.   
Petek, 26 Marec 2010 00:00
V petek, 26.3. 2010, ob 18. uri, je v organizaciji TD Mirna Peč in v okviru projekta »Moja dežela lepa in gostoljubna «potekalo predavanje o nego vrtov. Predaval je g. Jernej Avbar, ki se že več let poklicno ukvarja z nego vrtov. Pred začetkom je udeležence pozdravil predsednik TD Jože Barbo.
Na aktualnem predavanju se je zbralo okoli 30 zaintereseranih, ki so z zanimanjem prisluhnili predavatelju.

Zbrani udeleženci  (foto: Tatjana Kuplenik)
Po končanem predavanju je predavatelj odgovarjal na zastavljena vprašanja.
Udeleženke so za materinski praznik prejele priložnostno darilo - lončnico.
 
Ocenjevnje 2009 PDF Natisni E-pošta
Moja dežela - Ocenjevanja
Prispeval Silvo B.   
Ponedeljek, 01 Februar 2010 00:00

Ocenjevanje hiš in naselji v občini Mirna Peč za leto 2009

Poročilo komisije
Turizem je ena najpomembnejših in najperspektivnejših gospodarskih dejavnosti, ki se začne in konča v okolju ter se dogaja pri ljudeh, ki tam živijo. Zato je najpomembnejše, da se doma sami najbolje počutimo, da si svoje domove lepo uredimo in polepšamo. .

Ocenjevalna komisija

Tudi v letu 2009 si je ocenjevalna komisija TD Mirna Peč ogledala vsa naselja v občini Mirna Peč.
Glede na razpisne kriterije se je odločila:

Občinska priznanja in nagrade podeljuje turistično društvo:

Več ...