Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Spoštovani ljubitelji Slakove glasbe, Pavčkove poezije, pohodništva in dobre kapljice!

Obveščamo vas, da letošnjega organiziranega 8. pohoda po Poti Slakove in Pavčkove mladosti letos žal ne bo. Ukrepi ob pandemiji koronavirusa so se sprostili prepozno, da bi tematski pohod lahko organizirali v taki obliki, kot pretekla leta. V Turističnem društvu Mirna Peč že snujemo načrte za prihodnje leto in se že veselimo 8. pohoda po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, tretjo soboto v juniju. Točen datum bomo objavili naknadno.

Kljub temu pa vas prijazno vabimo, da se v Mirno Peč in na dobro označeno tematsko krožno pot odpravite sami ali v družbi prijateljev kadarkoli tekom leta, čas prilagodite svojim potrebam ter obenem raziščete in doživite edinstveno kulturno in turistično ponudbo v Mirni Peči:Čebelji svet

Pot je dolga 12 km, nezahtevna in primerna za vse starostne skupine, kolesarje, konjenike in tudi za družine z majhnimi otroki. Mirna Peč ponuja seveda še mnogo več in res bi bilo škoda zamuditi čudovite panoramske poglede na mirnopeško dolino iz Golobinjeka ali Sv. Ane, ki jo je edinstveno ustvarila ponikalnica Temenica s svojimi meandri od izvira naprej, ali »se izgubiti« v skritih kotičkih zatrepne doline Zijala. Pogled na travnike, pašnike in vinograde je čudovit v vseh letnih časih, od pomladi do jeseni, ko pridne kmečke roke spravljajo svoje pridelke. Posebno doživetje je izlet po Mirni Peči z zapravljivčkom konjske vprege iz Matjetovega grunta.

V Mirni Peči in okolici je zanimiva naravna in kulturna dediščina, več sakralnih objektov, od katerih še posebej priporočamo ogled farne cerkve sv. Kancijana z lepo obnovljeno okolico in trgom, ki na vsak velikonočni ponedeljek nudi svoje gostoljubje in z blagoslovom motoristk in motoristov prosi za večjo varnost na cestah.

Kakovostne lokalne pridelke boste lahko dobili pri naših lokalnih ponudnikih: Ekološka kmetija Kastelic, Kmetija Radež,  Zdenka Kotar, topel obrok pa vam bodo ponudile bližnje gostilne in okrepčevalnice. Če se boste zadržali dlje, kot ste planirali, se lahko dogovorite za prenočišče v bližnjih zidanicah, kjer vam bodo gotovo pripravili še kakšno presenečenje. Ob večerih je namreč čas za druženje ob harmoniki, domačih dobrotah in kozarčku cvička…

Tokrat smo vam predstavili le delček ponudbe, ki jo skriva širokogrudno nedrje mirnopeških treh dolin in prijazni mirnopečani.  Veseli bomo, če se boste v Mirno Peč vrnili še kdaj, s svojimi prijatelji ali sodelavci.

Turistična agencija Kompas Novo mesto ponuja več zanimivih ponudb, ki vključuje ponudbo Mirne Peči in širše Dolenjske, ki je primerna tako za posameznike, pare, družine z otroki, kot tudi zaključene in šolske skupine.

Prijazno torej vabljeni v Mirno Peč, kjer je vedno lepo. Kot hudomušno pravi naš pesnik Tone Pavček: »V Mirni Peči je vedno lepo, naj bo poleti ali na peči!«

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja