17. srečanje turističnih delavcev na Frati

Ob svetovnem dnevu turizma srečanje turističnih delavcev sosednjih občin na Frati

Člani turističnih društev Žužemberka, Straže, Trebnjega in Mirne Peči se znajo družiti, saj so se zadnjo septembrsko soboto pri Domu Frata srečali že sedemnajstič zapored.

Pohodnikom iz Mirne Peči in Golobinjeka so se letos pridružili še člani prijateljskega društva Koranti Poetovio iz Ptuja. Na Frati se je pohodnikom pridružilo tudi nekaj simpatizerjev društva. Po odlični malici so sledili pozdravni nagovori županov Občine Žužemberk in Občine Mirna Peč ter predsednikov oz. predstavnikov turističnih društev. Vsi predstavniki so pozdravili srečanje, ki krepi dobre med soseske odnose, ob svetovnem dnevu turizma pa so članom čestitali in zaželeli še naprej uspešno delo. V kulturnem programu, katerega je povezoval Vlado Kostevc, so se predstavile ljudske pevke iz Žužemberka in mirnopeški harmonikarji, s petjem in plesom pa so sodelovali kar vsi udeleženci. Sledile so družabne igre, ki sta jih vodila Lojze Dragan (TD Mirna Peč) in Ludvik Legan (TD Žužemberk), udeleženci igre pa so na koncu prejeli praktične nagrade. Če ne skozi igro, so v podpori tekmovalcem sodelovali prav vsi udeleženci… Čeprav je vsaka igra dobila svojega zmagovalca, pa je na koncu skozi smeh in zabavo prevladal moštveni duh: sodelovati in ne le zmagati. Ravno to je tudi sporočilo takih srečanj: sodelovanje nas krepi in povezuje, skupaj smo močnejši in turizem v taki ali drugačni obliki, predstavitvi društev, dogodkov, različne lokalne ali gostinske ponudbe… delamo ljudje. Bo kar držalo: Turizem smo ljudje!

Srečanje se je v sproščenem razpoloženju končalo v poznih popoldanskih urah, organizatorji pa že sedaj vabijo na prihodnje 18. srečanje na Frati.

Mira Barbo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja